Vinnerturen 2017 Milla

Skrivekonkurransen


Millas vinnertur og møte med

Roald Dahl-museet i Great MissendenDa pappa og jeg ankom London sent på formiddagen var det så varmt at jeg måtte kjøpe en ny t-skjorte, fordi jeg ikke hadde pakket det med. Det var kjempe fint vårvær, med strålende sol!


Den første dagen gjorde vi egentlig ingenting, bare spiste på restaurant og dro til en fløytebutikk.

Den andre dagen skulle vi ta toget til Great Missenden og Roald Dahl museet. Først spiste vi frokost på hotellet, og så gikk vi til t-banen og tok den til togstasjonen. Togturen tok ca. 45 minutter. På veien til Great Missenden var det kjempefint landskap ved togsporene. Og vi var veldig heldige med været denne dagen også.


Da vi kom til togstasjonen gikk vi bare i fem minutter bortover en liten gate, og var fremme ved Roald Dahl museet. Man kunne veldig lett se hvor museet var, for det hang gule flagg over veien.


Da vi gikk inn i museumsbutikken fortalte jeg de i kassa at vi hadde kommet fra Norge for å besøke museet. Jeg fortalte dem kort hvordan historien min var, for de var veldig nysgjerrige på denne konkurransen. Så fikk jeg en liten blokk som jeg skulle skrive historie ideene mine i mens jeg gikk rundt i museet. Museumsdirektøren Steve kom for å vise oss rundt og fortelle litt om Roald Dahl.


Det var et rom der de hadde satt opp ting fra barndommen til Roald Dahl, og et fra voksenlivet hans. Vi fikk vite mange spennende historier om Roald Dahl fra Steve. Imens jeg gikk rundt skrev jeg alltid i den lille blokka.

Steve tok oss med inn på arkivet der de samlet alt Roald Dahl har skrevet, blant annet førsteutkast fra hans fortellinger. Arkivet var bak en diger dør av stål inne på kontoret til Steve, for det var mye som ikke ble tatt fram så ofte. På arkivet fikk vi også se noen av kostymene som skuespillerne hadde brukt i filmene fra historiene til Roald Dahl. Blant annet Willy Wonkas jakke, Sophies (SVK) nattkjole, og noe som ikke ble brukt i filmene, nemlig Roald Dahls mor sin bunad! Steve tenkte at det ville være gøy å se noe fra Norge, siden begge foreldrene til Roald Dahl var derfra. Vi fikk også lese noen av historiene Roald Dahl skrev som ikke ble publisert, og den første utgaven av Matilda, og den var veldig ulik slik den ble til slutt. For han fortsatte først på historien etter 30 års mellomrom!


Etter at vi hadde vært på arkivet fikk vi spise lunsj, og Steve hadde hentet et kart, ringet rundt og viste oss noen av turistattraksjonene rundt om i London.


Etter lunsj gikk jeg og pappa rundt i museet på egenhånd, fortsatt med den flotte idé-blokka jeg fikk.

Da vi var ferdig med rundturen, gikk vi til en flott skog i nærheten kalt Angling Spring Woods. Vi gikk en kort tur i den, og etterpå gikk vi opp til kirken der Roald Dahl ligger begravet. Steve fortalte oss at det var noen digre fotspor der etter SVK, for alle karakterene hans hadde kommet og besøkt han! På veien tilbake fra kirken hadde vi tenkt til å stikke innom Mathildas bibliotek, men de hadde allerede stengt da vi kom. Etter det gikk vi tilbake til den lille togstasjonen.


Den neste dagen så vi på London Maraton, for vi var så heldige at det ble arrangert da vi var der. Etterpå fikk vi tid til å shoppe litt. Og så fløy vi hjem til Norge.

Det var en kjempefin tur til både London, Great Missenden og spesielt Roald Dahl museet.
 

Tusen takk for at jeg fikk dra dit!


2015 

"Historien om en helt”


1. «Annerledes»

skrevet av Ida-Marie Olsen,

7a Sandbakken skole


2. «Den dagen Tobias ble en helt» skrevet av av Jørgen Winsevik,

7a Kurland barneskole


3. «I siste liten»

skrevet av Lisa Elverhøi,

7b Hannestad barneskole
2014 

“Den magiske oppfinnelsen»


1. «Blytungt»

skrevet av Agnes Cathinka Lund-Aall,

7b Hannestad barneskole


2. «Drømmemaskinen»

skrevet av Anna Aarvik,

7a Varteig barne- og ungdomsskole


3. «Den magiske oppfinnelsen»

skrevet av Josefine Bjørnstad,

7c Kurland barneskoleORD-dagene

Thomas Winther

Dag Evjenth


Litteraturuka Sarspborg Ledes av Torill Stokkan

Sarpsborg kommune


Ansvarlig for nettsidene

Torill Stokkan

Rådgiver, Enhet kultur

Sarspborg kommune