Skrivetips

Skrivekonkurransen

Noen skrivetips på veien mot seieren!

Forfatteren Roald Dahl hadde sin egen lille "skrivehule" ute i hagen ved huset sitt i Great Missenden i England. Her hadde han en god stol, mange ferdigspissa blyanter, og et bord med noen småting som han var glad i - og på hylla på veggen, et bilde av faren sin, den enarmede Harald Dahl fra Sarpsborg. Dessuten hadde han mange små bøker som han kalt sine idebøker, og i disse  noterte han  gode ideer som kom seilende, og som kanskje kunne bli til spennende bøker for barn eller voksen. Kanskje du skulle lage deg en egen liten skirvehule?


De fleste forfattere leser mye. Gjennom å lese får du innsikt i hvordan andre forfattere skriver, du kan få gode ideer og du kan lære av hvordan andre former og setter sammen ord. En god forfattere har som oftets lest veldig mye. Hvis du vil ha tips om hva du skal lese, kan du gå til biblioteket - eller du du kan f.eks.følge denne linken til Foreningen les

og deres lesetips."Those who don´t belive in magic,

will never find it!"

Roald Dahl

Noen tips!DE MAGISKE FINGRENE DINE


Det beste redskapet du bruker for å fange en ide er enten en blyant eller et tastatur. Ha alltid noe å skrive på liggende tilgjenglig.Gode ideer som plutselig dukker opp har en lei tendens til å gå i den berømte "glemmeboka", om vi ikke tar vare på dem og skriver de ned.

SKRIV!


Når du har funnet ut av hva du vil skrive om, så ikke glem å skrive! Ikke tenk så mye på om du skriver feil eller om gramatikken er riktig eller om det skal stå komma her eller punktum der. Bare skriv i vei! Rette kan du gjøre etterpå.

Foreningen Les

har mange gode skrivetips -

og de finner du

HER

"DET VIKTIGSTE ER IKKE Å VINNE


men å delta", er det noe som heter. Og det er helt sant. Ikke gi opp på veien, for det du har skrevet kan faktisk bli til den historien som vinner årets førstepremie.

" I don´t lie. I merely make the truth a little more interesting...

I don´t break mye word - I merely bend it slightly."

Roald Dahl, Ideas Books No. 1.

Roald Dahl-museet i Great Missenden kan man få en helt egen

liten ide-bok.


På museet kan du også se Roald Dahls egne idebøker.

ORD-dagene

Thomas Winther

Dag Evjenth


Litteraturuka Sarspborg Ledes av Torill Stokkan

Sarpsborg kommune


Ansvarlig for nettsidene

Torill Stokkan

Rådgiver, Enhet kultur

Sarspborg kommune